Recept ► Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou

5. října 2013 v 17:05 | Lucy |  Moučníky
Výborný zdravý svěží koláček. Díky jogurtu a ovoci je pěkně šťavnatý ;-)

Suroviny:

• 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
• 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat)
• 200g jogurtu (Holandia)
• 2 lžíce mléka
• 2 vejce
• 1/2 hrnku oleje
• prášek do pečiva
• 3 lžičky karobu (kakaa)
• voda na doředění
• ovoce

drobenka:
• 50g másla
• 100g špaldové mouky (nebo polohrubé)
• 50g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
(• skořice)

Postup

Vyšleháme vejce a cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme vodou, aby se těsto dalo vylít na plech (já jsem přidala asi 2-3 polévkové lžíce vody). Polovinu těsta si oddělíme a přidáme do něj karob (kakao). Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme nejprve světlé těsto a poté tmavé těsto. Posypeme libovolným ovocem a drobenkou.
Pečeme na 160°C 30 - 35 minut.

Tip

Množství cukru si upravte podle zvoleného ovoce - kyselejší rybíz/ sladší jahody apod. :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Míša | 1. října 2014 v 20:29 | Reagovat

To vypadá dobře, ráda peču s celozrnou moukou a ráda se inspiruju. A koláče s ovocem miluju :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ARCHIV | SEARCH | © lucys-secret-world.blog.cz  | © 15.8. 2010 │ Přihlásit se │