Recept ► Fazolky s cuketou, česnekem a kuskusem

11. srpna 2013 v 12:55 | Lucy |  Večeře


Suroviny:

• fazolové lusky - nejlépe čerstvé
• cuketa
• kuskus (celozrnný)
• stroužek česneku
• koření - tymián, bazalka
• olivový olej

Postup

Fazolky si umyjeme, zbavíme konce a dusíme v páře asi 10 minut.

Cuketu si nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme odpočinout.

Rozpálíme si olivový olej a nejprve osmahneme koření - tymián a bazalku. Přidáme česnek nakrájený na jemno a cuketu. Celé zprudka osmahneme.

Fazolky po zmíněných 10 minutách vyndáme a nakrájíme je (asi na třetiny). Nakrájené je přidáme k cuketě a česneku a společně je ještě chvíli restujeme.

Příprava kuskusu:
Do hrnce dáme 1 díl vody se solí a přivedeme k varu. Mezitím si do misky odvážíme 1 díl kuskusu, který smícháme se slunečnicovým olejem - promícháme vidličkou. Takto upravený kuskus dáme do vařící vody a mícháme dokud se všechna voda nevsákne. Poté hrnec s kuskusem odstavíme z vařiče a necháme asi 5 minut pod pokličkou. Pak do kuskusu přidáme kousek másla, znovu chvíli povaříme dokud se máslo zcela nerozpustí, ale stále mícháme a snažíme se vidličkou oddělit jednotlivá zrníčka.

Hotový kuskus vmícháme do zeleninové směsi a můžeme podávat, třeba se sýrem cottage :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ARCHIV | SEARCH | © lucys-secret-world.blog.cz  | © 15.8. 2010 │ Přihlásit se │